Jesteś tutaj:
Strona główna »
Podręczniki szkolne »
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Część 2
Reprezentujesz księgarnię lub wydawnictwo? Skontaktuj się z nami!  Logowanie / Rejestracja

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Część 2

Podręczniki szkolne

Cena: 45,20 PLN

Format: 145x205
Rok wydania: 1999
Liczba stron: 276
ISBN: 83-02-05478-X
Autor: Antonina Kopta,Barbara Łuszczki
Język: polski
Wydawnictwo: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne WSiP
Oprawa: Miękka


Dostępne w 24 godziny
Książka jest przeznaczona dla uczniów technikum, zawód: technik żywienia i gospodarstwa domowego, kucharz.

W podręczniku omówiono ocenę towaroznawczą i zastosowanie w technologii gastronomicznej jaj, mąki, kasz, cukru i innych środków słodzących oraz mięsa zwierząt rzeźnych i dziczyzn
Ilość

Kontynuuj zakupy   do koszyka
Powiadom znajomego   Pokaż kartę produktu
Dodaj opinię

Klienci, którzy kupili: Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Część 2, kupili również:

„Łupaszka” „Młot” „Huzar” Działalności 5 i 6 Brygady Wileńskiej AK 1944-1952
Autorzy w efekcie długotrwałych badań opracowali pierwszą bodaj, tak szczegółową i dokładną monografię jednego z najważniejszych zgrupowań polskiej antykomunistycznej partyzantki okresu lat powojennych.
145,95 PLN
Analiza techniczna w przemyśle spożywczym. Część ogólna
W podręczniku podano podstawowe wiadomości z zakresu wyposażenia laboratorium, zasad pobierania próbek do analiz w przemyśle spożywczym oraz analizy ilościowej, wagowej i objętościowej.
57,80 PLN
Aparaty i Urządzenia Elektryczne
Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów szkół zasadniczych do nauczania w zawodzie elektromechanik, elektromechanik maszyn i aparatów elektrycznych, elektromonter oraz w zawodzie elektromechanik urządzeń przemysłowych na poziomie liceum zawodowego.
62,60 PLN
Człowiek jako jednostka. Podręcznik dla Liceum o profilu socjalnym
Podręcznik zawiera wiadomości z zakresu wszystkich modułów bloku tematycznego: człowiek jako jednostka (istota i sposoby poznawania rzeczywistości, interpretowanie rzeczywistości, struktura psychofizyczna człowieka, rozwój ontogenetyczny i jego uwarunkowania, osobowość, człowiek w sytuacji trudnej, sprawne i twórcze działanie).
53,00 PLN
Człowiek w środowisku. Część 1. dla Liceum o profilu socjalnym
Dostępne w 24 godziny
Podręcznik napisany zgodnie z podstawą programową i programem nauczania dla liceum o profilu socjalnym, blok tematyczny: Człowiek w środowisku.
49,00 PLN
Człowiek w środowisku. Część 2. dla Liceum o profilu socjalnym. Prawne uwarunkowania życia człowieka
Dostępne w 24 godziny
Podrecznik napisano zgodnie z podstawą programową i programem nauczania dla liceum o profilu socjalnym, blok tematyczny: człowiek w środowisku, moduł: prawne uwarunkowania życia człowieka. Podręcznik zawiera wiadomości z zakresu podstaw prawa, prawa rodzinnego, prawa karnego, prawa administracyjnego, prawa podatkowego, prawa pracy i ubezpieczeń społecznych. Opisano także organy ochrony prawnej, zawody prawnicze, organy w postępowaniu karnym, organy administracji państwowej, samorząd terytorialny.
33,40 PLN
Dekarstwo i blacharstwo budowlane. Technologia
Omówiono w nim materiały dekarskie, sprzęt potrzebny do robót dekarskich i blacharskich oraz wykonawstwo i warunki techniczne odbioru podkładów i pokryć z blachy, papy, dachówki i tworzyw sztucznych.
64,10 PLN
Elektrotechnika samochodowa
W książce omówiono podstawowe zagadnienia z dziedziny elektrotechniki ogólnej oraz budowę i obsługę urządzeń i instalacji elektrycznych stanowiących wyposażenie samchodów i ciągników.
43,50 PLN
Funkcjonowanie przedsiębiorstwa. Analiza efektywności ekonomicznej przedsiębiorstwa
Podręcznik do nauki modułu: Analiza efektywności ekonomicznej przedsiębiorstwa. Przygotowuje uczniów do samodzielnej analizy sytuacji ekonomicznej przedsiębiorstwa na podstawie wybranych mierników: wskaźników zyskowności brutto i netto sprzedaży, wskaźników rentowności kapitałów, wskaźników płynności finansowej.
32,00 PLN
FUNKCJONOWANIE PRZEDSIĘBIORSTWA. Wybrane zagadnienia statystyki
Podręcznik: - zapoznaje uczniów z najważniejszymi metodami opisu statystycznego, wspomagającymi podejmowanie decyzji i zarządzanie przedsiębiorstwem;
35,70 PLN
FUNKCJONOWANIE PRZEDSIĘBIORSTWA. Zarządzanie
Dostępne w 24 godziny
Podręcznik jest zgodny z obowiązującą podstawą programową; napisany do programu nauczania dla liceum profilowanego - profil ekonomiczno-administracyjnym, blok tematyczny: funkcjonowanie przedsiębiorstwa w warunkach gospodarki rynkowej, moduł: zarządzanie przedsiębiorstwem.
53,60 PLN
FUNKCJONOWANIE PRZEDSIĘBIORSTWA. Zarządzanie. Poradnik
Poradnik jest ściśle skorelowany z podręcznikiem: "Funkcjonowanie przedsiębiorstwa. Zarządzanie", wydanym w 2004 roku w dwóch częściach oraz z nowym jednoczęściowym wydaniem z roku 2005.
40,20 PLN