Jesteś tutaj:
Strona główna »
Reprezentujesz księgarnię lub wydawnictwo? Skontaktuj się z nami!  Logowanie / Rejestracja

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Część 1

Cena: 54,60 PLN

Format: 145x205
Rok wydania: 1999
Liczba stron: 376
ISBN: 83-02-05314-7
Autor: Kopta A., Łuszczki B.
Język: polski
Wydawnictwo: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne WSiP
Oprawa: Miękka


Dostępne w 24 godziny
W książce podano podstawowe wiadomości o środkach żywnościowych oraz charakterystykę procesów technologicznych w produkcji gastronomicznej.

Szczegółowo opisano ocenę towaroznawczą i zastosowanie w technologii gastronomicznej tłuszczów spożywczych, warzyw, ziemniaków, grzybów, owoców, mleka i jego przetworów, jaj, mąki oraz kasz.
Ilość

Kontynuuj zakupy   do koszyka
Powiadom znajomego   Pokaż kartę produktu
Dodaj opinię

Klienci, którzy kupili: Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Część 1, kupili również:

„Łupaszka” „Młot” „Huzar” Działalności 5 i 6 Brygady Wileńskiej AK 1944-1952
Autorzy w efekcie długotrwałych badań opracowali pierwszą bodaj, tak szczegółową i dokładną monografię jednego z najważniejszych zgrupowań polskiej antykomunistycznej partyzantki okresu lat powojennych.
145,95 PLN
Analiza techniczna w przemyśle spożywczym. Część ogólna
W podręczniku podano podstawowe wiadomości z zakresu wyposażenia laboratorium, zasad pobierania próbek do analiz w przemyśle spożywczym oraz analizy ilościowej, wagowej i objętościowej.
57,80 PLN
Aparaty i Urządzenia Elektryczne
Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów szkół zasadniczych do nauczania w zawodzie elektromechanik, elektromechanik maszyn i aparatów elektrycznych, elektromonter oraz w zawodzie elektromechanik urządzeń przemysłowych na poziomie liceum zawodowego.
62,60 PLN
Bibliotekarstwo szkolne. Teoria i praktyka. Tom I
Podstawowy podręcznik dla wszystkich nauczycieli-bibliotekarzy.
36,75 PLN
Ciastkarstwo. Technologia dla szkół zasadniczych
W książce przedstawiono klasyfikację i zasady sporządzania różnego rodzaju ciast, kremów, mas oraz innych półproduktów ciastkarskich (pomad, syropów, glazur, polew, galaretek oraz przetworów), omówiono zasady zdobienia i dekorowania wyrobów, ich ocenę jakościową oraz przedstawiono schematy produkcji różnego rodzaju ciast, wafli i lodów.
59,90 PLN
Człowiek jako jednostka. Podręcznik dla Liceum o profilu socjalnym
Podręcznik zawiera wiadomości z zakresu wszystkich modułów bloku tematycznego: człowiek jako jednostka (istota i sposoby poznawania rzeczywistości, interpretowanie rzeczywistości, struktura psychofizyczna człowieka, rozwój ontogenetyczny i jego uwarunkowania, osobowość, człowiek w sytuacji trudnej, sprawne i twórcze działanie).
53,00 PLN
Człowiek w środowisku. Część 1. dla Liceum o profilu socjalnym
Dostępne w 24 godziny
Podręcznik napisany zgodnie z podstawą programową i programem nauczania dla liceum o profilu socjalnym, blok tematyczny: Człowiek w środowisku.
49,00 PLN
Człowiek w środowisku. Część 2. dla Liceum o profilu socjalnym. Prawne uwarunkowania życia człowieka
Dostępne w 24 godziny
Podrecznik napisano zgodnie z podstawą programową i programem nauczania dla liceum o profilu socjalnym, blok tematyczny: człowiek w środowisku, moduł: prawne uwarunkowania życia człowieka. Podręcznik zawiera wiadomości z zakresu podstaw prawa, prawa rodzinnego, prawa karnego, prawa administracyjnego, prawa podatkowego, prawa pracy i ubezpieczeń społecznych. Opisano także organy ochrony prawnej, zawody prawnicze, organy w postępowaniu karnym, organy administracji państwowej, samorząd terytorialny.
33,40 PLN
Dekarstwo i blacharstwo budowlane. Technologia
Omówiono w nim materiały dekarskie, sprzęt potrzebny do robót dekarskich i blacharskich oraz wykonawstwo i warunki techniczne odbioru podkładów i pokryć z blachy, papy, dachówki i tworzyw sztucznych.
64,10 PLN
Elektrotechnika samochodowa
W książce omówiono podstawowe zagadnienia z dziedziny elektrotechniki ogólnej oraz budowę i obsługę urządzeń i instalacji elektrycznych stanowiących wyposażenie samchodów i ciągników.
43,50 PLN
Fryzjerstwo
Autor przedstawia w niej techniki i metody pracy fryzjera damskiego i męskiego, ze szczególnym zaakcentowaniem umiejętnego stosowania najnowszych technik trwałej ondulacji, barwienia i rozjaśniania oraz pielęgnowania włosów i skóry głowy.
45,20 PLN