Jesteś tutaj:
Strona główna »
Reprinty »
Co się z czego robi i skąd pochodzi
Reprezentujesz księgarnię lub wydawnictwo? Skontaktuj się z nami!  Logowanie / Rejestracja

Co się z czego robi i skąd pochodzi

Reprinty

Cena: 25,90 PLN

Format: 125x190
Liczba stron: 144
Rok wydania: 2013
ISBN: 978-83-60660-76-8
Autor: Marja Weryho, Marja Arct-Golczewska
Język: polski
Wydawnictwo: Sowa
Oprawa: Miękka


Dostępne w 24 godziny
Co się z czego robi i skąd pochodzi. Zbiór praktycznych wskazówek dla wychowawców i nauczycieli początkowych. Reprint książki z 1913 roku.

Fragment wstępu:

"Książka niniejsza ma jedynie na celu przyjście z pomocą wychowawcom przez danie ogólnego pojęcia o pewnych gałęziach produkcji i rękodzieł oraz obznajmienie z nimi w sposób przystępny. Wiemy bowiem dobrze, jak dziecko zaciekawia wszystko, co je otacza, jak ono zarzuca nas pytaniami "a co to jest?" lub "z czego się to robi?". Pytania te często bardzo dotyczą różnych wyrobów lub fabrykacji, na które nie raz daje się wymijające odpowiedzi, po prostu z powodu niewiadomości."
Ilość

Kontynuuj zakupy   do koszyka
Powiadom znajomego   Pokaż kartę produktu
Dodaj opinię

Klienci, którzy kupili: Co się z czego robi i skąd pochodzi, kupili również:

„Łupaszka” „Młot” „Huzar” Działalności 5 i 6 Brygady Wileńskiej AK 1944-1952
Autorzy w efekcie długotrwałych badań opracowali pierwszą bodaj, tak szczegółową i dokładną monografię jednego z najważniejszych zgrupowań polskiej antykomunistycznej partyzantki okresu lat powojennych.
145,95 PLN
24 widoków miasta Krakowa
Dostępne w 24 godziny
24 widoków miasta Krakowa i jego okolic zdjętych podług natury przez J. N. Głowackiego wraz z opisami historycznymi. Książka jest reprintem z 1836 roku. Zawiera 24 widokówki wraz z opisami w języku polski, niemieckim i francuskim.
29,90 PLN
366 Obiadów - praktyczna książka kucharska (oprawa twarda)
366 Obiadów… książka kucharska z początku XX wieku napisana przez autorkę „Kucharza krakowskiego” – Marię Gruszecką. Zawiera wypróbowane przepisy smacznych i zdrowych potraw, ciast, kremów, konfitur, soków, likierów oraz praktycznych porad wraz z dyspozycjami obiadów na każdy dzień roku. Reprint niniejszego wydania z 1930 r. pozostaje wciąż aktualnym źródłem przepisów kuchni staropolskiej, z biegiem lat pozycja to wielokrotnie wznawiana i uzupełniana przez autorkę - zagościła niemal w każdym krakowskim i galicyjskim domu.
49,90 PLN
Afrykański wygnaniec
Publikacja poświęcona zagadnieniom uchodźstwa i prawom człowieka w krajach tzw. Rogu Afryki . Konfrontacja koncepcji praw człowieka, powstałej na gruncie cywilizacji euroamerykańskiej, z realiami krajów, w których cywilizacja ta jest często postrzegana jako zagrożenie dla własnych wartości kulturowych. Warszawa 1999. wyd. I
48,00 PLN
Analiza techniczna w przemyśle spożywczym. Część ogólna
W podręczniku podano podstawowe wiadomości z zakresu wyposażenia laboratorium, zasad pobierania próbek do analiz w przemyśle spożywczym oraz analizy ilościowej, wagowej i objętościowej.
57,80 PLN
ARTETERAPIA w medycynie i edukacji
Czy można już mówić o ukształtowaniu się zawodu arteterapeuty? – Jaki powinien być jego wzorzec (model) profesjonalny? – Na jakie podstawowe problemy napotykają w swojej pracy arteterapeuci, instytucje i osoby kształcące arteterapeutów?
53,00 PLN
Arteterapia. Od rozważań nad teorią do zastosowań praktycznych.
"Prace i dorobek zespołu współpracującego z prof. Karolakiem są dobrze znane w Polsce i poza granicami kraju. Kolejne konferencje i spotkania oraz inicjatywy wspierające ruch związany z arteterapią pozwalają mieć nadzieję, że uzyskiwać ona będzie coraz większe znaczenie w Polsce.
50,00 PLN
Babilońska literatura mądrości
Omówienie i prezentacja tekstów tłumaczonych z języka akadyjskiego (pismo klinowe). Na wybór składają się utwory o różnej wadze gatunkowej: od traktatów, pouczeń i przestróg moralnych, przez dysputy, po bajki i humoreski. Odpowiadają one tzw. biblijnej literaturze mądrości, księgom Przysłów, Koheleta i Hioba; historycznie ją jednak wyprzedzają, powstały bowiem w II tysiącleciu p.n.e. Warszawa 1998, wyd. I
28,00 PLN
Babilońskie zaklęcia magiczne
Przekład z akadyjskiego i komentarz Krystyna Łyczkowska Zebrane babilońsko-asyryjskie zaklęcia, pochodzące z III-I tysiąclecia p.n.e. ukazują zadziwiającą współczesnego czytelnika mentalność starożytnych mieszkańców ziem położonych między Tygrysem a Eufratem.
25,00 PLN
Bezpieczeństwo systemów informacyjnych
Poradnik dla menedżerów, specjalistów i adeptów zarządzania ryzykiem oraz zapewniania bezpieczeństwa i ciągłości działania systemów informacyjnych.
59,00 PLN
Blachy fałdowe w budownictwie stalowym
W drugim, zmienionym i uzupełnionym wydaniu książki, przedstawiono zagadnienia projektowania i obliczania nowoczesnych konstrukcji stalowych.
39,90 PLN
Bóg (Nasz Pan Jezus Chrystus – osoba i życie)
Jedna z najważniejszych książek katolickich XX wieku:
61,95 PLN