Jesteś tutaj:
Strona główna »
Podręczniki szkolne »
Aparaty i Urządzenia Elektryczne
Reprezentujesz księgarnię lub wydawnictwo? Skontaktuj się z nami!  Logowanie / Rejestracja

Aparaty i Urządzenia Elektryczne

Twoje nazwisko i imię*
Adres e-mail osoby, do której chcesz wysłać powiadomienie.*
Pola oznaczone * są wymagane

Wyślij powiadomienie

Podręczniki szkolne

Cena: 62,60 PLN

Format: 145x205
Rok wydania: 1997
Liczba stron: 466
ISBN: 83-02-06650-8
Autor: Bartodziej G., Kałuża E.
Język: polski
Wydawnictwo: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne WSiP
Oprawa: Miękka


Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów szkół zasadniczych do nauczania w zawodzie elektromechanik, elektromechanik maszyn i aparatów elektrycznych, elektromonter oraz w zawodzie elektromechanik urządzeń przemysłowych na poziomie liceum zawodowego.

Omówiono w nim budowę i zasadę działania aparatów i urządzeń elektrycznych stosowanych w instalacjach elektrycznych, elektroenergetycznych, oświetleniowych itp.
W tym wydaniu uaktualniono wiadomości zgodnie z wymaganiami najnowszych norm i przepisów ochrony przeciwporażeniowej, usunięto natomiast silniki elektryczne, które omawiane są w innym przedmiocie.
Ilość

Kontynuuj zakupy   do koszyka
Powiadom znajomego   Pokaż kartę produktu
Dodaj opinię

Klienci, którzy kupili: Aparaty i Urządzenia Elektryczne, kupili również:

„Łupaszka” „Młot” „Huzar” Działalności 5 i 6 Brygady Wileńskiej AK 1944-1952
Autorzy w efekcie długotrwałych badań opracowali pierwszą bodaj, tak szczegółową i dokładną monografię jednego z najważniejszych zgrupowań polskiej antykomunistycznej partyzantki okresu lat powojennych.
145,95 PLN
366 Obiadów - praktyczna książka kucharska (oprawa twarda)
366 Obiadów… książka kucharska z początku XX wieku napisana przez autorkę „Kucharza krakowskiego” – Marię Gruszecką. Zawiera wypróbowane przepisy smacznych i zdrowych potraw, ciast, kremów, konfitur, soków, likierów oraz praktycznych porad wraz z dyspozycjami obiadów na każdy dzień roku. Reprint niniejszego wydania z 1930 r. pozostaje wciąż aktualnym źródłem przepisów kuchni staropolskiej, z biegiem lat pozycja to wielokrotnie wznawiana i uzupełniana przez autorkę - zagościła niemal w każdym krakowskim i galicyjskim domu.
49,90 PLN
Active Directory Windows Server 2008 Resource Kit
Rozstrzygające źródło wiedzy o wdrażaniu i obsłudze usług Active Directory Przedstawiamy pogłębione i wyczerpujące źródło informacji potrzebnych do zaplanowania, zaimplementowania i zarządzania infrastrukturą usługi Active Directory® w systemie Windows Server® 2008. Zamieszczone tu wskazówki techniczne pochodzą od tych, którzy najlepiej znają opisywaną technologię – ekspertów i członków zespołu projektowego Active Directory.
135,45 PLN
Analiza techniczna w przemyśle spożywczym. Część ogólna
W podręczniku podano podstawowe wiadomości z zakresu wyposażenia laboratorium, zasad pobierania próbek do analiz w przemyśle spożywczym oraz analizy ilościowej, wagowej i objętościowej.
57,80 PLN
Blachy fałdowe w budownictwie stalowym
W drugim, zmienionym i uzupełnionym wydaniu książki, przedstawiono zagadnienia projektowania i obliczania nowoczesnych konstrukcji stalowych.
39,90 PLN
Bojowe środki trujące
Bojowe środki trujące (BST) są to toksyczne związki chemiczne, które mogą oddziaływać na organizm wywołując różnego rodzaju niekorzystne zmiany w jego funkcjonowaniu.
50,00 PLN
Budowa systemów i urządzeń zasilających
Podręcznik przeznaczony jest do realizacji programu przedmiotu, który stanowi podstawy dla projektowania i użytkowania, bezpiecznego i pewnego zasilania w energię elektryczną przyszłych sieci komputerowych.
59,90 PLN
CENTRALNE OGRZEWANIE, WENTYLACJA, CIEPŁA I ZIMNA WODA ORAZ INSTALACJE GAZOWE W BUDYNKACH JEDNORODZINNYCH. Poradnik
Czwarte wydanie poradnika gruntownie zmienione, uzupełnione i uaktualnione adresowane jest przede wszystkim do budujących i użytkujących domy jednorodzinne. Przedstawione w poradniku informacje nie wymagają specjalnego przygotowania technicznego, mają za zadanie ułatwić wybór, spośród proponowanych na rynku, systemów i wyrobów instalacyjnych.
47,00 PLN
Ciastkarstwo. Technologia dla szkół zasadniczych
W książce przedstawiono klasyfikację i zasady sporządzania różnego rodzaju ciast, kremów, mas oraz innych półproduktów ciastkarskich (pomad, syropów, glazur, polew, galaretek oraz przetworów), omówiono zasady zdobienia i dekorowania wyrobów, ich ocenę jakościową oraz przedstawiono schematy produkcji różnego rodzaju ciast, wafli i lodów.
59,90 PLN
Cykl projektowania zabezpieczeń. Security Development Lifecycle: Proces tworzenia znacząco bezpieczniejszego oprogramowania
Howard i Lipner przejrzyście i zrozumiale demonstrują implementację metody SDL w firmie Microsoft, aby podołać wyzwaniom związanym z koniecznością znaczącej poprawy bezpieczeństwa i jakości oprogramowania. Każde przedsiębiorstwo powinno domagać się takiej praktyki od swoich dostawców”.
50,40 PLN
Części maszyn z elementami mechaniki technicznej
W podręczniku scalono podstawowe wiadomości obejmujące tematykę przedmiotów nauczania: części maszyn i mechanika techniczna. Omówiono typowe części maszyn, zasady ich konstruowania i dobór materiałów, sposoby pracy i zakres sterowania, łączenie części oraz współdziałanie w zespołach i mechanizmach.
81,90 PLN
Człowiek jako jednostka. Podręcznik dla Liceum o profilu socjalnym
Podręcznik zawiera wiadomości z zakresu wszystkich modułów bloku tematycznego: człowiek jako jednostka (istota i sposoby poznawania rzeczywistości, interpretowanie rzeczywistości, struktura psychofizyczna człowieka, rozwój ontogenetyczny i jego uwarunkowania, osobowość, człowiek w sytuacji trudnej, sprawne i twórcze działanie).
53,00 PLN