Jesteś tutaj:
Strona główna »
Nauki społeczne, demografia, polityka »
Strategie wspierania zdrowych zwyczajów żywieniowych u młodzieży
Reprezentujesz księgarnię lub wydawnictwo? Skontaktuj się z nami!  Logowanie / Rejestracja

Strategie wspierania zdrowych zwyczajów żywieniowych u młodzieży

Twoje nazwisko i imię*
Adres e-mail osoby, do której chcesz wysłać powiadomienie.*
Pola oznaczone * są wymagane

Wyślij powiadomienie

Jedzenie powinno być normalną i przyziemną czynnością. Nasze organizmy są stworzone by kochać dobre jedzenie, a nasze dziedzictwo kulturowe odzwierciedla to traktując posiłki jako wydarzenie społeczne i okazję do spotkania z rodziną i przyjaciółmi. Jednak w dzisiejszych czasach jedzenie przestało być czynnością nieskomplikowaną.

Obawiamy się, że jemy za dużo i że pozwalamy sobie na niewłaściwe pokarmy, martwi nas nasza masa ciała, a nawet niekorzystne wrażenie jakie możemy sprawiać, ponieważ nie potrafimy kontrolować konsumpcji. W rezultacie wiele osób chce wpływać na swoje zachowania żywieniowe, ale napotyka tu na poważne trudności, co czyni z tej kwestii ważny problem psychologiczny. Ma on szczególne znaczenie dla młodzieży: mimo że zazwyczaj zdają sobie sprawę z istotności zdrowego odżywiania, wskazują również na problemy w zakresie trzymania się zdrowej diety. Pokusa sięgnięcia po niezdrową żywność jest czasem zbyt silna.
Ilość

Kontynuuj zakupy   do koszyka
Powiadom znajomego   Pokaż kartę produktu
Dodaj opinię

Klienci, którzy kupili: Strategie wspierania zdrowych zwyczajów żywieniowych u młodzieży, kupili również:

„Łupaszka” „Młot” „Huzar” Działalności 5 i 6 Brygady Wileńskiej AK 1944-1952
Autorzy w efekcie długotrwałych badań opracowali pierwszą bodaj, tak szczegółową i dokładną monografię jednego z najważniejszych zgrupowań polskiej antykomunistycznej partyzantki okresu lat powojennych.
145,95 PLN
Analiza efektywności systemu oceniania pracowników (na przykładzie TP S.A.)
Dostępne w 24 godziny
Stanowiąc istotny element zarządzania zasobami ludzkimi, ocenianie kadr jest ważne ze względu na szereg elementów. Stanowi wszak pomoc w rekrutacji, kierowaniu, motywacji oraz szkoleniu pracowników, co w efekcie wskazuje na jej istotną rolę na wielu etapach procesu zarządzania. Budowa systemu przeglądu i oceny kadry zakłada podmiotową rolę pracownika w organizacji, a więc oceniany dyrektor lub kierownik musi mieć prawo przedstawienia swojej samooceny, która będzie brana pod uwagę przy ocenie przez zwierzchnika. Przyjęto zasadę, że oceny dokonuje bezpośredni przełożony. Aby można było uzyskać wiarygodny i porównywalny rezultat, do oceny wykorzystano specjalnie skonstruowane narzędzia.
36,75 PLN
Analiza gospodarki finansowej gminy (na przykładzie gminy Miedziana Góra)
Podstawowym problemem badawczym pracy jest analiza budżetu gminy Miedziana Góra.
36,75 PLN
Aparaty i Urządzenia Elektryczne
Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów szkół zasadniczych do nauczania w zawodzie elektromechanik, elektromechanik maszyn i aparatów elektrycznych, elektromonter oraz w zawodzie elektromechanik urządzeń przemysłowych na poziomie liceum zawodowego.
62,60 PLN
ARTETERAPIA w medycynie i edukacji
Czy można już mówić o ukształtowaniu się zawodu arteterapeuty? – Jaki powinien być jego wzorzec (model) profesjonalny? – Na jakie podstawowe problemy napotykają w swojej pracy arteterapeuci, instytucje i osoby kształcące arteterapeutów?
53,00 PLN
Automatyzacja i robotyzacja procesów produkcyjnych
Podręcznik zawiera usystematyzowaną wiedzę na temat automatyzacji i robotyzacji procesów wytwórczych, które są wyznacznikami nowoczesnej gospodarki. Autorzy omówili w nim między innymi strukturę funkcjonalną sterowania numerycznego i automatycznej regulacji, tworzenie i transmisję sygnałów informacyjnych w układach cyfrowej regulacji automatycznej, realizację techniczną zautomatyzowanych systemów produkcyjnych, podstawy projektowania układów cyfrowych automatyzujących obiekty i procesy produkcyjne w ujęciu mechatronicznym, typowe układy automatycznego systemu wytwórczego, efekty oraz skutki automatyzacji i robotyzacji, a także kierunki rozwoju systemów elastycznej automatyzacji procesów wytwarzania.
64,90 PLN
Blachy fałdowe w budownictwie stalowym
W drugim, zmienionym i uzupełnionym wydaniu książki, przedstawiono zagadnienia projektowania i obliczania nowoczesnych konstrukcji stalowych.
39,90 PLN
Bojowe środki trujące
Bojowe środki trujące (BST) są to toksyczne związki chemiczne, które mogą oddziaływać na organizm wywołując różnego rodzaju niekorzystne zmiany w jego funkcjonowaniu.
50,00 PLN
Botanika. Jedność i różnorodność roślin
Jest to pierwsze kompendium botaniki na poziomie gimnazjum. W książce są zebrane podstawowe wiadomości z zakresu anatomii, fizjologii oraz systematyki roślin, podane w przystępnej formie dla młodego Czytelnika. Książka zawiera także wiadomości o glonach, grzybach i porostach.
48,30 PLN
CENTRALNE OGRZEWANIE, WENTYLACJA, CIEPŁA I ZIMNA WODA ORAZ INSTALACJE GAZOWE W BUDYNKACH JEDNORODZINNYCH. Poradnik
Czwarte wydanie poradnika gruntownie zmienione, uzupełnione i uaktualnione adresowane jest przede wszystkim do budujących i użytkujących domy jednorodzinne. Przedstawione w poradniku informacje nie wymagają specjalnego przygotowania technicznego, mają za zadanie ułatwić wybór, spośród proponowanych na rynku, systemów i wyrobów instalacyjnych.
47,00 PLN
Ciastkarstwo. Technologia dla szkół zasadniczych
W książce przedstawiono klasyfikację i zasady sporządzania różnego rodzaju ciast, kremów, mas oraz innych półproduktów ciastkarskich (pomad, syropów, glazur, polew, galaretek oraz przetworów), omówiono zasady zdobienia i dekorowania wyrobów, ich ocenę jakościową oraz przedstawiono schematy produkcji różnego rodzaju ciast, wafli i lodów.
59,90 PLN
Człowiek jako jednostka. Podręcznik dla Liceum o profilu socjalnym
Podręcznik zawiera wiadomości z zakresu wszystkich modułów bloku tematycznego: człowiek jako jednostka (istota i sposoby poznawania rzeczywistości, interpretowanie rzeczywistości, struktura psychofizyczna człowieka, rozwój ontogenetyczny i jego uwarunkowania, osobowość, człowiek w sytuacji trudnej, sprawne i twórcze działanie).
53,00 PLN